BiH

Njemačka za deminiranje u BiH osigurala 1,2 miliona eura

Savezna Republika Njemačka stavila je na raspolaganje dodatna sredstva u visini od oko 1,2 milion eura za humanitarno deminiranje u Bosanskoj Krupi, Gračanici, Vogošći i Doboju, javlja Anadolu Agency (AA).

Proces deminiranja - Nezavisne.com

Ambasador Savezne Republike Njemačke Christian Hellbach je danas sa organizacijom „Enhancing Human Security“ (ITF) o tome potpisao ugovor.

Navedenim sredstvima se angažuju isključivo domaće firme za poslove čišćenja u raznim dijelovima ove zemlje.

Njemačka Vlada će oko 500.000 eura putem direktne dodjele sredstava staviti „Norwegian People's Aid“ (NPA) na raspolaganje, kako bi mogli nastaviti čišćenje mina na području Doboja/Usore.

Ukupno je Njemačka u 2016. godini podržala humanitarno deminiranje u Bosni i Hercegovini sa oko 1,7 miliona eura, te će time i u ovoj godini u znatnoj mjeri doprinijeti uklanjanju mina u Bosni i Hercegovini.

Ovom finansijskom pomoći Njemačka i dalje podržava uklanjanje mina u zemlji. Njemačka Vlada je od 1997. godine u svrhe humanitarnog deminiranja već stavila na raspolaganje oko 32 miliona eura i ovaj postupak će i dalje podržavati.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh