BiH

Završena konferencija Microsoft NetWork 6 u Neumu: Poslovno-tehnološki događaj godine u BiH

Todnevna konferencija Microsoft NetWork 6 u Neum, koja je okupila više od 700 vodećih ICT stručnjaka i menadžera, predstavnika izvršne vlasti, te 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača, završena je danas, javlja Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba

Konferencija je još jednom potvrdila epitet najveće tehnološko-poslovne konferencije u BiH. Direktor Microsofta u BiH Omar Krivošija naglasio je da je konferencija u prethodna tri dana učesnicima ponudila brojne teme i izuzetno kvalitetna predavanja koja se tiču cloud servisa i cyber sigurnosti, te tranziciji na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

“Svake godine podižemo ljestvicu kada je u pitanju ova konferencija, a sebi dajemo novi zadatak, da budemo još bolji i kvalitetniji sa što više učesnika i predavača, te ponudimo zanimljivije i korisnije teme. Sada već slobodno mogu reći da je ovo najveći poslovno-tehnološki događaj godine u BiH kojeg se ne možemo postidjeti nigdje u svijetu”, kazao je Krivošija.

Na konferenciji je održan i Okrugli sto o temi “Cyber sigurnost i zaštita podataka u povezanom svijetu” na kojoj je zaključeno da je cyber kriminal velika prijetnja za BiH. Predstavljen je i Microsoftov programu za sigurnost unutar vlada koji omogućava definiranje izazova i adekvatnih odgovora, a napravljena je i listu prijedloga koja će biti upućena nadležnim institucijama u BiH s ciljem što efikasnije borbe protiv cyber kriminala, ali i jačanja svijesti građana o cyber sigurnosti.

Ono što je novo u odnosu na prethodne godine je pred-konferencijski program pod nazivom Biznis plus u kojem je učestvovalo više od 70 bosanskohercegovačkih i regionalnih menadžera, a jedan od predavača bila je i Svetlana Cenić, doktor ekonomskih nauka.

O zaključcima konferencije govorio je i Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MSCommunity BiH, koji je podsjetio da je konferencija ove godine okupila rekordan broj učesnika.

Istakao je da su teme bile aktuelne za IT tržište posebno cloud servis za koji raste interes u BiH. Dizdarević je naglasio da je konferencija bila posebno korisna za studente koji su predstavili svoja inovativna rješenja.

Poručio je da je konferencija bila dobra prilika mladima da pokažu šta znaju.

U zabavnom dijelu konferencije učesnici su imali priliku uživati u predstavi poznatog glumca Zijaha Sokolovića, začetnika stand-up komedije na našim prostorima, te muzičkom nastupu poznate pjevačice Tijane Dapčević.

Anadolu Agency je globalni medijski partner konferencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh