BiH

Koordinacija udruženja i saveza poljoprivrednika: Najava protesta pred Vladom FBiH za dan 25.04.2016.godine

Istupi pojedinih ministara i premijera kako je blagostanje i rahatluk navodi nas na zaključak da sa političarima iz vlasti mi poljoprivrednici i narod ne živimo u istoj zemlji.

Dževad Kovač

Koordinacija udruženja i saveza poljoprivrednika i drugih zbog teške situacije u poljoprivredi neisplate po zakonu pripadajućih poticaja i institucionalnog uništenja poljoprivrede kao nosioca razvoja BiH na održanom sastanku u Mostaru donijela odluku da se podrže protesti Seljačkog saveza FBiH i drugih udruženja i saveza uputi poziv poljoprivrednicima /demobilisanim borcima-razvojačenim braniteljima/ da 25.04.2016.godine izrazimo svoje nezadovoljstvo radom Vladi FBiH i resornih ministarstava kao i ignorisanje postavljenih zahtjeva poljoprivrednika i udruženja a to su :

– Izmjene Programa poticaja za 2016.godinu – odgovorno FMPVŠ

– Usaglašavanje i objava pravilnika o poticajima

– Isplata poticaja iz 2012.,2013,2014,2015 .godine – odgovorno FMPVIŠ I FMF

– Zahtjev za smjenu i procesuiranje odgovornih osoba iz fmpviš na čelu sa sekretarem ministarstva Faketom Begović i Josipom Jukićem pomoćnikom za plaćanja poticaja i drugih zbog pljačke poticaja odgovorna osoba Šemsudin Dedić ministar

– Poništenje rješenja i odluka Vlade FBiH koji su doneseni na osnovu netačnih i mimo zakona dostavljenih prijedloga i spiskova FMPVIŠ na čelu sa Faketom Begović

Kako se nisu ispunili uslovi niti otvoren dijalog za rješavanje problema poljoprivrede kao kičme razvoja FBiH donesena je odluka o protestima za koje se obavljaju pripreme i želimo ispoštovati proceduru prijave protesta u zakonskom roku .

Protesti su planirani pred Vladom FBiH za dan 25.04.2016.godine sa početkom u 11 sati sa učešćem do 1.000 poljoprivrednika sa proizvodima poljoprivrednim i blagom koje smo planirali pokloniti premijeru i resornom ministru.

Povjerenici kantonalnih udruženja će biti odgovorni za mirne protesta koji su ujedno i članovi upravnog odbora UUOKID „TOR“ Mostar i koordinirat će i voditi proteste 25.04.2016.godine uslučaju neispunjenja zahtjeva poljoprivrednika.

Koordinacija udruženja i Savez udruženja će donijeti odluke o daljnjim aktivnostima na sprečavanju daljnje pljačke i urušavanju institucija države i donijeti zahtjeve i zaključke kao i obraćanje javnosti predstavnika koordinacije putem medija o daljnim aktivnostima i odlukama o organizaciji, početku i načinu protesta u Federaciji BiH zakazanih ispred Vlade FBiH u slučaju neispunjavanju zahtjeva.

Kontakt telefon o61/273-676 ili 065/155-800


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh