BiH

Zvizdić sa zvaničnicima Svjetske banke: Mladi i energetika prioriteti BiH

Napredak Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija i stepen realizacije ciljeva iz Ekonomske reformske agende bile su teme današnjeg susreta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u Washingtonu sa izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Heemskerkom, javlja Anadolu Agency (AA).

Denis Zvizdić , Frank Heemskerk, sastanak -Fokus

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je pohvalio saradnju i rekao da je Svjetska banka jedan od najznačajnijih instiucionalnih investitora u poslijeratnoj obnovi BiH i procesima tranzicije u BiH sa preko 2,4 milijarde USD uloženih u BiH. On je naglasio i značaj savjetodavne podrške koju BiH dobija u različitim oblastima.

Razgovarali su i o projektima koji se implementiraju u BiH i istaknuli vidljiv napredak u realiziranju reformskih procesa.

Izvršni direktor Svjetske banke Frank Heemskerk je naglasio da je i u narednom periodu neophodno podsticati ekonomske reforme. On je istaknuo značaj i pozitivne efekte projekta kredita za razvojnu politiku (DPL).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je rekao da su prioriteti Bosne i Hercegovine zapošljavanje mladih i ulaganja u komunikacijsku infrastukturu, kao i sektor energetike.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh