BiH

Ocjena ekspertnog tima NATO-a: BiH ostvarila napredak

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva vanjskih poslova o posjeti ekspertnog tima NATO saveza povodom kreiranja procjene stepena implementiranja Individualnog partnerskog akcionog plana 2014 – 2016 za period 2014 – septembar 2015. godine, od 6. do 8.10.2015. godine, prenosi novinska agencija Patria.

Vijeće ministara BiH - Faktor.ba

U Informaciji se navodi da je ekspertni tim NATO istaknuo da je BiH ostvarila značajan napredak u svim oblastima u odnosu na planirane obaveze u vezi s nominiranim aktivnostima u IPAP-u BiH.

U Bosni i Hercegovini je do početka oktobra ove godine uknjiženo l8 lokacija, a 20 lokacija u procesu je knjiženja. Proces uknjiženja vojne perspektivne nepokretne imovine, u skladu s principima navedenim u odluci NATO-a iz Talina iz aprila 2010. godine, sada je u pravosudno-tehničkoj fazi i više nije opterećen političkim pitanjima, saopćeno je iz VM.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh