BiH

Crvani križ grada Mostara podijeliće 150 računara osnovnim i srednjim školama

U povodu obilježavanja dana D, a u cilju poboljšanja obrazovnog sistema i pomoći školama u razvijanju informatičkog sistema, Crveni križ grada Mostara je osigurao, približno 150 računara koje će u narednom periodu podijeliti osnovnim i srednjim školama.

Crveni križ Mostar

Distribucija računara će početi u srijedu 28.10.2015.god. u 9,00 sati.

Obzirom na blizini Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales, distribucija će krenuti prvo od njih, pa Egipatsko dječije selo itd.

Računari će se dijeliti direktno korisnicima, odnosno školama po principu od “Škole do škole”.

Osim podjele računara tom prilikom će se razgovarati i o budućim aktivnostima Crvenog križa, koje bi u mogle biti od koristi učenicima.

Reproduktivno zdravlje, zaštita od spolno prenosivih bolesti, zaštita od neželjene trudnoće, prva pomoc i samopomoć, diseminacija su samo neke od tema kojima će Crveni križ zasigurno poboljšati pogled na život naših mladih sugrađana.

Kontakt osoba za više informacija: Alen Kajtaz, mob. 062776670


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh