BiH

Italijanska pomoć nakon poplava: Poklonjeno 12.000 kokoši za osam preduzeća

Italijanske organizacije, u dogovoru sa UNDP-om, donirale su danas 12.000 koka nosilja radi godišnje proizvodnje od 3,6 miliona jaja, za 8 preduzeća u Orašju i Domaljevcu, pogođenih poplavama. To je konkretna pomoć za male uzgajivače, doprinos za ponovno pokretanje privrede ove regije.

Donacija kokoši - Faktor.ba

U Orašju, u dogovoru sa Općinom, implementiramo također, u vrijednosti od 130.000 eura, akcije podrške proizvođačima mesa i mikro preduzećima od kojih će imati koristi više od 100 porodica – istakao je ambasador Italije Ruggero Corrias.

Preduzeća korisnici, odabrana su u uskoj koordinaciji sa UNDP-om i primila su donaciju od 1.500 jedinica, koje odgovaraju godišnjoj proizvodnji od oko 450.000 jaja.

Italijanske organizacije realizirat će u korist Općine Orašje i druge projekte, u ukupnoj vrijednosti od 130.000 eura, od čega 50.000 kao podršku za 6 malih i srednjih preduzeća i otprilike 30 proizvođača proizvodnog lanca, 80.000 kao donaciju za preko 50 porodica proizvođača mesa.

Orašje je, zajedno sa Srebrenicom, Maglajem, Derventom, Sanskim Mostom, Zvornikom, među 6 općina u kojima italijanske organizacije sprovode projekat obnove nakon poplava od 1 milion eura, namijenjen poljoprivrednicima, uzgajivačima i malim i srednjim preduzećima, piše “Faktor“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh