BiH

Velika porodica Silajdžić: Kako je živjeti sa šest sinova

Porodica Silajdžić ruši stereotipe da doktori nauka, urbani bračni parovi, zaokupljeni uspjehom i karijerom, pogotovo u vremenu kada je natalitet u opadanju i bijela kuga na vratima, nemaju velike porodice. Dokaz za to je šest dječaka!

porodica Silajdžić - N1

Doc. dr. Sabina Silajdžić i Mr. Denis Silajdžić roditelji su šest dječaka. David, Ismael, Jakub, Mikail, Jošua i Jusuf, piše “N1“.

“Putujemo kombijem, a spremamo se brzo. Za 15-20 minuta svi smo spremni, ako nema nekih komplikacija. Stariji su već počeli pomagati mlađoj braći”, rekla je majka dječaka.

Ona je kazala da zna biti naporno, ali i da se sve posloži. “Sada izgleda sve jednostavno. Nadamo se da će tako biti u budućnosti.”

U kući ih je osmero, a Sabina i Denis su zajedno skoro 20 godina. Ono što je zanimljivo jeste da su u samo osam godina dobili djecu. Razlika dječaka je po godinu i po.

“Prvih deset godina smo se zabavljali”, našalio se Denis.

Mama šest dječaka je kazala da su živjeli vani gdje su se školovali, a zatim su se vratili u Sarajevo gdje su odlučili osnovati porodicu.

Njihovi roditelji su imali, “standardno”, po dvoje djece.

Oni su se složili da su njihovi dječaci imaju različite osobnosti, te da roditelji trebaju razvijati sistem vrijednosti, a da je ostalo sve podario Bog.

Silajdžići imaju mnogo anegdota i kažu da bi bilo najsmješnije da jedna kamera snima njihovo jutro u kući.

Jednom su zaboravili petog sina u parku.

“To se često zna desiti kada dođe nova beba. Potrebno je desetak dana da se naviknemo koga guramo u kolicima. Zna biti zbunjujuće”, ispričala je Sabina Silajdžić.

Otac dječaka je istakao da je potreban uslovan i velik stan ili kuća za veliki broj djece, te da je sve ostalo marginalno.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh