BiH

Banja Luka: Štrajkuje glađu jer ne prima platu

Krenula sam sa štrajkom glađu pa ili dok se nepravda koja mi je počinjena ne ispravi ili dok ne umrem, treće opcije nema, jer se ovako više ne može, rekla je Nada Bekić, Banjalučanka koja već godinu dana ne prima platu.

Nada Bekić - Nezavisne.com

Bekićeva je zaposlena u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci, a sa grupom od osam kolega već godinu dana ne prima platu zbog toga što se dio radnika nalazio na platnom spisku grada Banjaluka, koji ih je u decembru 2014. skinuo sa spiska. Od tada, kaže, svi se ograđuju da nisu nadležni za platu, ni ustanova u kojoj radi, ni grad, ni Ministarstvo, ali im je rečeno da na posao moraju dolaziti kao i svi, inače će dobiti otkaze.

“Ponadala sam se da je problemima došao kraj kada sam u septembru dobila rješenje na drugo radno mjesto, ali kada sam otišla kod direktora i pitala da li ću od sada dobijati platu, rekao je da neću, a kao razlog je naveo da je dobio takve instrukcije. Zašto, stvarno ne znam, ali znam da nas petoro u kući ne može ni da preživi i da ovako više ne može”, kazala je Bekićeva.

Ona je istakla su već tužili ustanovu u kojoj rade, a da će u narednim danima provjeriti da li ima osnova za krivičnu prijavu te tužbu za mobing.

Saša Tatić, direktor ustanove, rekao je da je on na toj funkciji tek mjesec dana, a da problemi vuku korijen iz niza prekršaja koji je bivša direktorica napravila, zbog čega je, kako kaže, i smijenjena.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh