BiH

Skandal: Fakultet političkih nauka u Sarajevu poništava diplome za 626 studenata!

Diplome studenata, koji su upisali jednogodišnji program na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a kojih je ukupno bilo 626 i zvanično su ništavne!

Faklitet političkih nauka - Oslobodjenje.ba

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu kojom je odbijena žalba Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu na rješenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo od 7. oktobra 2010. Prevedeno na jezik razumljiv i onima koji nisu pravnici, Fakultet je dužan poništiti izdate diplome, a novac studentima vratiti, piše “Oslobodjenje“.

Oslobođenje je još u avgustu 2013. godine pisalo kako je jedan od pomenutih studenata Teufik Hadžiahmetović tužio FPN.

U prvostepenoj presudi Općinskog suda u Sarajevu u cijelosti je bio usvojen tužbeni zahtjev Hadžiahmetovića, ugovor o magistarskom studiju 4+1 od 25. februara 2010. je proglašen ništavnim, te je naloženo Fakultetu da isplati 1.000 KM tužitelju uz zatezne kamate.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh