BiH

Još traju prijave za Marš mira 2015, ali nije saniran put kojim će učesnici proći

Pripreme za Marš mira 2015 u punom su jeku, ali još uvijek nije sanirano klizište na dijelu puta kojim će proći učesnici Marša, potvrdio je Hamdija Fejzić, predsjednika Pododbora Pododbora za Marš mira i predsjednik Skupštine Općine Srebrenica.

Marš mira 2015 - nap.ba

– Sanacija još nije ni počela, raspisan je konkurs i izabran je izvođač, ali imate onaj zakonski rok za žalbu i to ističe sutra. Ali do 8. jula bit će sve spremno za polazak Marša mira – kazao je Fejzić.

Kako je kazao Fejzić broj prijavljenih za ovogodišnji 11. Marš mira nije konačan jer prijave još traju, a najavljeno je učešće i organizovanih grupa.

Mislim da neće biti manje nego prethodnih godina. To je broj od oko 10.000, ali ne bih prognozirao – kazao je Fejzić.

Učesnici Marša preći će put duži od 100 km, a kolona polazi u srijedu 8. jula između 8:45 i 9 sati iz Nezuka. Učesnici prolaze slijedećom maršutom: Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar). Dolazak u Potočare očekuje se 10. jula.

Fejzić je kazao da će 11. jula u Potočarima komemoraciji i ukopu žrtvama srebreničkog genocida prisustvovati brojne delegacije kako iz regiona tako i cijelog svijeta.

– Kako nam je rečeno iz Ambasade SAD-a, dolazi delegacije iz Bijele kuće. Znamo da će doći bivši predsjednik Bill Clinton, a informacije su da dolazi i Joe Biden, potpredsjednik SAD-a. Mi smatramo da su svi oni koji se žele pokloniti žrtvama i na taj način priznati genocid u Srebrenici dobrodošli – kazao je Fejzić.

U ponedjeljak će biti održan sastanak Organziacionog odbora kako bi se utvrdile dalje aktivnosti oko obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh