BiH

Vozači, oprez: Mokre ceste, mogući odroni

U Bosni i Hercegovini saobraćaj se jutros odvija po pretežno mokrom kolovozu.

Kiša na cestama - Pogled.ba

Vozačima se skreće pažnja na pojačan oprez, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, gdje su zbog novih kišnih padavina mogući mjestimični odroni zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja manifestacije “Sveti Ivo” Podmilačje danas od 06.00 do 16.00 sati, na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila na dionici M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. Za vrijeme obustave, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putne pravce: Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka, Jajce-Šipovo-Kupres i Turbe-Banja Luka, piše Radiosarajevo.

Večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Danas od 09.00 do 17.00 sati doći će do izmjene režima saobraćaja na autoputu A-1 u tunelima Vukov Gaj i Oštrik u smjeru Sarajevo sjever-Sarajevo zapad. Saobraćaj će se zbog radova na redovnom održavanju opreme u tunelima odvijati jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

IZMJENA REŽIMA U SAOBRAĆAJU KANTON SARAJEVO:

Zbog održavanja manifestacije “Vogošćanski dani” u toku je obustava saobraćaja u ulici Jošanička (od skretanja za OŠ “Mirsad Prnjavorac” do raskrsnice sa ulicom Omladinska) do 24.06. od 17.00 do 24.00 sata. Zbog izvođenja sanacionih radova saobraćaj će biti etapno obustavljan u jednoj traci u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića i Džemala Bijedića i to za smjer Ilidža-Baščaršija do 26.06. a za smjer Baščaršija-Ilidža od 26. do 30.06.
Zbog izvođenja neophodnih radova izdvajamo ulice: Vlakovo, Numan Paše Čuprilića, Goruša, Brodac, Slatinski put (Vogošća), Nikole Kašikovića, Bačići i Pruščakova.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07.00 do 18.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Doboj-Gračanica, u naselju Luke, u toku su sanacioni radovi, od 07.00 do 19.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz povremene obustave saobraćaja.

M-5
Zelena Meraja-Mostarsko raskršće, u toku su sanacioni radovi, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
Obilaznica Sarajevo-tranzit,zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-6
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline) u toku su sanacioni radovi, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.

M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-14.1
Bosanski Brod-Odžak na lokalitetu “Klakar Donji 2”, svakog radnog dana od 08.30 do 15.00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

M-17
Prolaz kroz Sarajevo (Stupska Petlja-Rajlovac), izvode se radovi na mostu preko rijeke Miljacke. Saobraća se jednom trakom na mjestu izvođenja radova.
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Dupovci-Resnik, zbog izvođenja radova od 07.30 do 17.30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

M-18.1
Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

R-445 Semizovac-Podlugovi, radovi na dionici pružni prelaz Donja Vogošća I-most na rijeci Bosni, od 08.00 do 16.00 sati saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

R-465 Bušletić-Modriča, zbog radova na mostu saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na M-17 Doboj-Modriča, saopćeno je iz BIHAMK-a.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh