BiH

Abdurahmanović: Ministar sigurnosti Švicarske ako hoće može Nasera Orića oslobodi za 24 sata

Šehida Abdurahmanović iz Udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” izjavila je da je Organizacioni odbor za obilježavanje 11 . jula 1995. godine i 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici na današnjoj sjednici razgovarao i o pritvoru Nasera Orića i aktivnostima planiranima za 11. juli.

Šehida Abdurahmanović - Faktor.ba

Pošto smo mi već dosta toga uradili po pitanju organizacije obilježavanja 20. godišnjice sada je nama porodicama žrtava nametnut veliki problem. Mi porodice imamo istu priču. Svi smo zabrinuti. Čak i ovi iz bezbjednosnih organa se boje ako se ništa ne riješi na oslobađanju Nasera, pogotovo ako bude isporučen Srbiji, onda će nastati haos. Niko ne garantuje ništa posebno. Za sedam dana će biti opet sazvan Organizacioni odbor da se definitivno zauzme stav šta uraditi za 11. juli i kojim putem krenuti. Mi porodice smo se danas izjasnili da smo zabrinuti i da ne znamo ko garantuje bezbjednost – rekla je Abdurahmanović.

Ipak na kraju je istakla da još nije donesena konačna odluka o tome da li će dženaza u Potočarima biti odgođena ukoliko Orić ne bude pušten na slobodu, javlja Anadolu Agency (AA).

– Još ništa nije definisano. Nije usvojena odluka da se odgađa dženaza. Sve sada treba ići na nivo države i da se kontaktira sa Švicarskom jer ministar sigurnosti Švicarske može da oslobodi Orića u roku od 24 sata – rekla je Abdurahmanović naglasivši da će do 30. juna biti poznato da li će dženaza biti odgođena.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh