BiH

Performans: “Posljednji pozdrav McDonald'su iz Banje Luke”

Povodom zatvaranja McDonald'sa u Banjoj Luci, grupa građana samoinicijativno se okupila i odlučila da putem performansa pošalje posljednju poruku McDonaldsu i, kako navode, zahvali građanima Banje Luke koji su doprinijeli odlasku spomenute kompanije iz grada, javlja Fena.

Peformans maskota - Fena

Jedna od učesnica ove akcije, Duška Kudra, studentica Tehnološkog fakulteta izjavila je da ”su na ovaj način htjeli da pohvale građane Banja Luke, jer nisu podržali globalistički lanac brze hrane, koji ne samo da promoviše hranu nekvalitetnog sadržaja, već je i upitno njihovo ophođenje prema životnoj sredini, radnicima i životinjama”.

Akciju su organizovali u Gospodskoj ulici, na mjestu sada već bivšeg restorana McDonald's.
Hodajući Gospodskom ulicom ova grupa slavila je odlazak ove kompanije, dijeleći zanimljive karikature borbe domaćih proizvoda protiv McDonald'sovih.

Pokazali su i najstariji hamburger u Banjoj Luci, kako kažu, onaj koji je sačuvao svoj prvobitni oblik od prije dvije godine.

Također, poslali su i poruku sa natpisom ”Posljednji pozdrav iz Banja Luke”.

Ova inicijativa pokrenuta je prije dvije godine povodom otvaranja McDonald'sa u Banjoj Luci, a ima za cilj da informira širu javnost o, kako navode, štetnosti djelovanja koorporacije McDonald'sa.

U vezi s tim, pokrenuta je i Facebook stranica ”Istina o McDonald'su”.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh