BiH

Turska omladinska fondacija “Tugva” u posjeti Zenici radi obnove kuća uništenih u poplavama

Asocijacija “Mostovi prijateljstva” iz Zenice, organizovala je posjetu Turske omladinske fondacije “Tugva” gradu Zenici i područjima koja su stradala u majskim poplavama na području ove općine. Riječ je o fondaciji koja je aktivna već nekoliko godina i koja u Republici Turskoj ima urede u 32 grada, a ove godine planirano je otvaranje ureda u još pet država. Među tim državama naći će se i Bosna i Hercegovina, javlja Anadolu Agency.

No image - Haber.ba

U Zenicu je stiglo ukupno 11 članova ove fondacije s ciljem, kako kaže generalni direktor ove fondacije Ismail Emanet, da se posjete mjesta koja su pretrpjela majske poplave i klizišta, i da se u skorije vrijeme obnovi jedan broj stradalih i uništenih kuća.

“Cilj naše posjete je da obiđemo mjesta koja su u maju pretrpjela poplave i klizišta i da po mogućnosti obnovimo nekoliko stambenih objekata. Pored toga, naš cilj je i da vidimo kulturne i druge inistitucije koje pomažu omladinu i eventualno ostvarimo suradnju s njima”, kazao je Emanet te dodao:

“Bili smo i kod gradonačelnika Zenice Husejna Smajlovića i razgovarali o adaptaciji starog kina koje bi se moglo renovirati i pretvoriti u omladinski centar, a kako vidimo on bi mnogo značio ovom gradu”.

Prema riječima predsjednika asocijacije “Mostovi prijateljstva” Jasmina Imamovića, ova posjeta je od velikog značaja za grad Zenicu.

“Cilj nam je da pokažemo sve kapacitete koje naša zemlja posjeduje. Susreli smo se s gradonačelnikom i razgovarali o mogućem zajedničkom projektu izgradnje centra za mlade, a ova posjeta je od velikog značaja za naš grad. Također, posjetili smo i poplavljena područja koja su doživjela kataklizmu u maju”, istakao je Imamović.

Ovo je prva zvanična posjeta “Tugva” fondacije Bosni i Hercegovini, a narednih dana članovi ove fondacije posjetit će i Mostar, Bunu te Počitelj.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh