BiH

Ivanić: Neće biti izvoza oružja u Ukrajinu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da neće biti izvoza oružja u Ukrajinu.

Mladen Ivanić - Nezavisne.com

“Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH neće dati saglasnost za izvoz oružja u Ukrajinu. Zamjenik ministra Ermina Salkičević-Dizdarević bila je na sjednici Predsjedništva BiH, tražila je i dobila instrukciju”, rekao je Ivanić za “Glas Srpske”.

Ivanić kaže da je sa stanovišta interesa cijele BiH bilo sasvim jasno da bi šteta izazvana izvozom oružja bila mnogo veća nego korist, prenosi Srna.

“Sva priča koju je izazvalo oružje bila je velika lekcija institucijama Republike Srpske, javnosti i svima koji su ovo pokušavali da upotrebljavaju za dnevnopolitičke svrhe, a najviše Borisu Tučiću, koji je poslužio kao sredstvo političkih obračuna i kome to uopšte nije trebalo”, smatra Ivanić.

Govoreći o izjavi Predsjedništva BiH o evropskom putu BiH, Ivanić je naveo da očekuje da će ta izjava biti usvojena do kraja februara u parlamentu BiH, nakon čega će biti ratifikovan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa EU, što je prvi ozbiljniji pokazatelj da EU ima ozbiljne namjere sa BiH.

“Stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa EU predstavlja jasnu političku poruku da je EU spremna da ide korak dalje, a tu je i finansijska podrška nakon ekonomskih reformi za koje će biti zaduženi predsjednici Vlada Republike Srpske, Federacije BiH i predsjedavajući Savjeta ministara BiH”, pojasnio je Ivanić.

On je rekao da se odmah mora ući u reformu poreza i doprinosa, te smanjenje poreskih opterećenja.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh