BiH

Zavidovići: Udruženja iz Turske donirala opremu za informatički kabinet u osnovnoj školi

Uz pomoć Udruženja “Balkansi Jenks Bursa” i Udruženja Bošnjaka Izmira iz Turske u Osnovnoj školi “Kovači” iz Zavidovića danas je svečano otvoren informatički kabinet sa 20 računara koji će znatno olakšati i poboljšati uvjete za odvijanje nastave

No image - Haber.ba

Uz pomoć Udruženja “Balkansi Jenks Bursa” i Udruženja Bošnjaka Izmira iz Turske u Osnovnoj školi “Kovači” iz Zavidovića danas je svečano otvoren informatički kabinet sa 20 računara koji će znatno olakšati i poboljšati uvjete za odvijanje nastave, prenosi “Anadolu Agency”.

Prema riječima direktora zavidovićke škole Midheta Muratovića, ovo je jako velika stvar za ovu školu, ali isto tako i za cijeli grad, a cilj je bio, prije svega, da poplave ne unište dječije snove.

„Prošlo je osam mjeseci od strašne nesreće koja je zahvatila našu domovinu, a među područjima koja su najviše stradala našla se i općina Zavidovići. Oporavak ide polako zahvaljujući dobrim ljudima i pomoći sa strane, a ovo je najbolji pokazatelj toga. Naš zajednički cilj je bio da ove poplave ne unište dječije snove, a ovi dobri ljudi su velikim zalaganjima uspjeli u tome“, kazao je Muratović u izjavi za Anadolu Agency.

Predsjednik Udruženja bošnjaka Izmira Yavuz Hamza kazao je da je najbolja investicija ona koja je usmjerena prema djeci.

„Prošle godine, 10. jula, mi smo došli u vašu školu i posjetili vas nakon majskih poplava i toplo smo dočekani, kao i danas. I tada smo sebi rekli da mi ne dolazimo samo jedanput i shvatili smo da je najbolja investicija ona koja se napravi prema djeci. Ovo neće biti posljedni projekat na podrućju ove općine, jer i moj djed se sa ovih područja doselio u Tursku tako da sam ja emotivno vezan sa ove krajeve“, istakao je Hamza.

Jedan od učenika kazao je kako sada imaju priliku da i pratkično rade gradivo iz informatike i da će im to jako pomoći u daljem školovanju.​


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh