BiH

U BiH oblačno sa kišom, na planinama snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama pada slab snijeg.

Oblačno nebo - Twitter

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo 1; Sokolac 2; Sarajevo i Tuzla 4; Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac, Livno, Sanski Most i Srebrenica 5; Banja Luka, Zenica i Zvornik 6; Trebinje 9; Široki Brijeg 10; Neum 11; Mostar 12°C.

Danas u Bosni prije podne oblačno sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Djelomično smanjenje oblačnosti i postepen prestanak padavina u drugom dijelu dana. U Hercegovini više oblačnosti prije podne, lokalno sa slabim padavinama. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačnije će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U Sarajevu oblačno sa slabom kišom. Poslije podne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

U utorak 11.04.2023., jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U srijedu 12.04.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21°C.

U četvrtak 13.04.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno naoblačenje. U Hercegovini sunčano. Porast naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana kiša je moguća u Krajini, a tokom noći u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22°C, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh