Vijesti

U Mostaru postavljene 43 sigurnosne kamere, u planu ih je još 20

Na području Mostara postavljene su 43 sigurnosne kamere, a po navodima iz MUP-a HNK njima se evidentira oko 20 posto od ukupnog broja saobraćajnih prekršaja na području tog grada.

Kamere su uvezane u sistem Operativnog centra PU Mostar, tako da dežurni operativni policijski službenik ima 24 sata nadzor nad njima.

– Video nadzori su postavljeni na frekventnijim raskrsnicama u gradu tako da se mogu evidentirati vozači koji se ne pridržavaju saobraćajnih znakova i svjetlosne signalizacije. Isto tako, imamo sistem kamera koji evidentiraju neregistrirana vozila – kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Dodao je kako sistem video nazora omogućuje i rješavanje teških krivičnih djela, odnosno da se može koristiti u kriminalističkoj istrazi,pišu Vijesti

Marić kaže kako se video nadzorom evidentira oko 20 posto od ukupnog broja učinjenih prekršaja u saobraćaju na području Mostara te da je u planu da se u narednom periodu postavi još 20 sigurnosnih kamera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh