Vijesti

Nikšić stigao u Sanski Most u obilazak poplavljenih područja

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić doputovao je u posjetu Sanskom Mostu te će skupa s općinskim načelnikom, Farisom Hasanbegovićem, obići područja koja su bila poplavljena.

Ranije je Nikšić obećao pomoć Vlade FBiH u saniranju nastalih šteta.

“Kao što smo 2014. dali i učinili sve što je bilo do nas da pomognemo ljudima koji su ostali bez domova i svega onoga što su cijelog żivota gradili to radimo i sad. Nadali smo se tada da dugo nećemo morati svjedočiti ovakvim ljudskim životnim nedaćama. Nažalost jesmo. Ali nismo obeshrabreni.

Bosanci i Hercegovci su uvijek bili jedni uz druge, pomagali se i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Time se vodimo i mi u Vladi Federacije.”

Na hitnoj sjednici Vlade FBiH jučer je odobreno pola miliona KM interventne pomoći.

“Naši napori neće stati kad večeras krenemo iz Krajine svojim kućama,pišu Vijesti

Vlada Federacije BiH će do samog kraja svim svojom resursima biti na raspolaganju našem stanovništvu. Tako smo vam obećali i tako će i biti”, poručio je prije polaska na put premijer Nikšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh