Vijesti

Dodik odgovorio ambasadi SAD: Murphy vodi privatni rat

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su se nekada saopštenja američke Ambasade čitala s pažnjom jer su se oglašavali s jakim razlozima ili jakim porukama onako kako su se oglašavale ambasade velikih sila.

Međutim, ambasador SAD u Sarajevu Majkl Marfi od američke Ambasade napravio je opozicionu partiju sa zadatkom da komentariše izjave predstavnika vladajućih partija i tako svakodnevnim pisanijama ponižava državu koju predstavlja”, rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u kojem su naveli da “neće mirno gledati ako predsjednik Republike Srpske bude radio na potpirivanju novog sukoba u BiH”, te da će SAD, kako kažu, “stati u zaštitu teritorijalnog integriteta, suvereniteta i multietničkog karaktera BiH”.

“BiH ne može pomoći niko, ako joj mi nećemo pomoći, ali ugledu svoje zemlje Marfi može odmoći. Privatni rat koji Marfi vodi protiv mene ne služi na čast ni njemu ni SAD koje bi trebalo da znaju šta Marfi radi u BiH. On nije tumač Ustava BiH niti Dejtonskog sporazuma, niti on ili bilo ko može navesti kojom odredbom je zabranjeno otcjepljenje od BiH”, istakao je Dodik,pišu Vijesti

Predsjednik Republike je naglasio da zbog građana Srpske želi da istakne da američki ambasador ne govori istinu kada govori o Dejtonskom mirovnom sporazumu i mogućnostima koje je Republika Srpska dobila tim sporazumom.

“Bez pristanka Republike Srpske neće biti saradnje ni sa kim, pa ni sa NATO savezom, ako to bude suprotno interesima Republike Srpske”, poručio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh