Vijesti

Dodik: RS će vratiti svu imovinu ili neće biti u BiH

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da će novim zakonom o nepokretnoj imovini RS vratiti u svoju nadležnost svu imovinu, pa i onu koja je ranije prenesena na BiH.

Dodik je istakao da je to pitanje riješeno jer, kako kaže, prema Dejtonskom sporazumu, imovina pripada entitetima.

On je poručio da otimanje imovine Republici Srpskoj znači razbijanje BiH.

– Mi u toj BiH nećemo biti. Ova ekipa ljudi neće razgovarati u Parlamentarnoj skupštini, u Savjetu ministara o tom pitanju jer je to pitanje riješeno – rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci.

Komentarišući raniju odluku Ustavnog suda BiH o privremenom stavljanju van snage Zakona o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao da nijedan sud na svijetu ne donosi privremenu mjeru, poručivši da niko neće oteti imovinu Srpske,piše Vijesti

– Pokušali smo da se prilagodimo ranijoj presudi. Mislili smo da je to dovoljno. Vratićemo svu imovinu u nadležnost Republike Srpske u sljedećem zakonu koji će biti na dnevnom redu – naglasio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh