Vijesti

Trojka osudila Dodikovo negiranje genocida, traže reakciju

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Narod i pravda i Naša stranka osuđuju današnje javno negiranje genocida u Srebrenici.

Milorad Dodik je današnjom izjavom da se u Srebrenici nije desio genocid po prvi put nakon stupanja na snagu izmjena Krivičnog zakona Bosna i Hercegovine prešao liniju zakonitog postupanja.

Pozivamo nadležne organe da se u ovom i svim sličnim slučajevima strogo pridržavaju zakona i da bez iznimke procesuiraju ovakva djela. Genocid u Srebrenici je historijska i pravna i činjenica i njegovo negiranje je čin destabilizacije prilika u Bosni i Hercegovini.

Milorada Dodika pozivamo da se posveti rješavanju nagomilanih životnih pitanja stanovnika entiteta RS, te da svojim izjavama ne usložnjava posao i njegovih kadrova na državnoj razini.

“Trojka” neće pristati na populističku igru nadmetanja u kvazipatriotizmu, ali isto tako nećemo nikada ostati nijemi na vrijeđanje žrtava i negiranje pravnih činjenica. Država Bosna i Hercegovina mora da povede brigu o egzistencijalnim pitanjima svojih građana, te da svi zajedno radimo na osiguranju boljeg života za generacije koje dolaze,pišu Vijesti

Vraćanjem u prošlost kroz falsificiranje i negiranje historijskih činjenica je kretanje u suprotnom pravcu. “Trojka” ne želi žrtvovati evroatlantsku budućnost naših građana za uobičajena, isprazna dnevnopolitička natjecanja u “branjenju” tzv. svojih od zamišljenih neprijatelja, ali isto tako nećemo žrtvovati istinu ni za kakvu političku poziciju. Ako je SNSD u prošlosti i imao priliku sarađivati sa strankama koje su bile spremne trgovati pravnim činjenicama i istinom o srebreničkom genocidu, “Trojka” nije partner koji će pristati na takvu igru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh