Vijesti

Turković o Dodikovom odlikovanju Putina najvišim ordenom RS-a

Da ne bude zabune: Dodikov najviši orden Putinu uvreda je ljudskoj pristojnosti, te pokazuje rastući ruski zloćudni uticaj u regionu, objavila je Turković na društvenoj mreži Twitter

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i državna ministrica vanjskih poslova Bisera Turković reagovala je na postupak predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika kojim je odlikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina najvišim ordenom bh. entiteta Republika Srpska (RS), javlja Anadolu Agency (AA).

“Da ne bude zabune: Dodikov najviši orden Putinu uvreda je ljudskoj pristojnosti, te pokazuje rastući ruski zloćudni uticaj u regionu. Ničim izazvana ruska invazija Ukrajine kao i Dodikovi postupci ne mogu ostati bez odgovora. On je prijetnja evropskoj sigurnosti i prijetnja je međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima”, objavila je Turković na društvenoj mreži Twitter.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik dodijelio je 8. januara ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Orden RS-a na ogrlici.

Povodom 9. januara, neustavnog Dana RS-a, ovo priznanje Putinu dodijeljeno je za “patriotsku brigu i ljubav prema RS-u”.

Orden RS-a je po rangu najviši orden u RS-u i može da bude na ogrlici ili na lenti.

Orden na ogrlici se dodjeljuje šefovima stranih država, najistaknutijim ličnostima za izvanredan rad i zasluge, kao i ličnostima i institucijama za značajan doprinos u stvaranju bh. entiteta RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh