Vijesti

Dačić dolazi na proslavu neustavnog Dana RS

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić odazvao se pozivu organizatora i prisustvovat će proslavi obilježavanja neustavnog Dana RS 8. i 9 januara.

On će predvoditi delegaciju Srbije u kojoj će biti nekoliko ministara i narodnih poslanika, ali i sin predsjednika Aleksandra Vučića. Dačić je i prethodnih godina bio redovan gost na akademiji i defileu u Banjoj Luci.

Podsjećamo, Dačić je 8. januara prošle godine dobio i odlikovanje, i to Orden RS na lenti i rekao kako “voli Putina, ali da mu je ovo draže”.

– Meni je ogromna čast da povodom 30. godišnjice RS-a primim ovo visoko odlikovanje, ovo je najviša čast, koju sam doživio u životu. Primio sam u životu dva odlikovanja, jedno od Vladimira Putina, Orden prijateljstva, a drugo od vas, danas. Volim Putina, ali vaše odlikovanje mi je draže – rekao je tada Dačić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh