Vijesti

Stiže novi udar na džepove građana: Cijena goriva ide iznad 3,5 KM?!

Do kraja ove sedmice se očekuje da će cijena goriva biti slična kao i u jeku krize od prije par mjeseci, tačnije da će cijena ići iznad 3.50 KM

Gorivo - Nezavisne.com

Nakon što su cijene nafte na svjetskom tržištu skočile za više od 10 posto, posljedice se očekuju i u Bosni i Hercegovini.

Do kraja ove sedmice se očekuje da će cijena goriva biti slična kao i u jeku krize od prije par mjeseci, tačnije da će cijena ići iznad 3.50 KM – piše Hayat.

Iz Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije istaknuto je da je posljednjih par dana cijena nafte poskupjela za 37 feninga.

Tvrde kako je to posljedica smanjenja proizvodnje nafte, a očekuje se i lančano poskupljenje cijena gasa, hrane, usluga i prijevoza što će biti dodatni udar na džepove građana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh