Vijesti

Izetbegović glasao: Ako Bog da ja ću pobijediti, SDA će dobiti veću podršku nego 2018. godine

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, glasao je jutros u Osnovnoj školi “Nafija Sarajelić” u sarajevskoj općini Centar. Izetbegović je došao u pratnji supruge, prof. dr. Sebije Izetbegović. Ona je na ovim izborima kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Nakon obavljene građanske dužnosti pozvao je sve građene s pravom glasa da izađu na izbore i daju svoj glas onima koji će voditi razumnu politiku i neće praviti blokade, krize i neće tjerati omladinu iz Bosne i Hercegovine.

– Dakle, da daju glas razumnim strankama i političarima – kazao je Izetbegović.

Na pitanje novinara o njegovoj procjeni u vezi s ishodom izbora, Izetbegović je kazao da smatra kako će SDA dobiti veću podršku nego na prošlim Općim izborima 2018. godine.

– Ako Bog da ja ću pobijediti, ući u Predsjedništvo. Mislim da će se konstalacija promijeniti u pozitivnom smislu, da će biti manje onih koji prave probleme i nešto više razumnijih snaga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh