Vijesti

Oružane snage BiH dobile pozitivnu ocjenu NATO-a, Komšić čestitao

Oružane snage BiH su prošle test po NATO standardima, a večeras im je na Manjači uručen izvještaj NATO-a

Taj izvještaj za sve učesnike vježbe Kombinovani napor 22 navodi da su “Combat read”, odnosno da je borbena bataljonska grupa Oružnih snaga uspješno je prošla je testiranje i da je “borbeno spremna”.

Čestitku je uputio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić. On je čestitao pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje su učestvovale na vojnoj vježbi na Manjači na uspješnim ocjenama.

“Oružane snage su prošle test po NATO standardima. Čestitam našim vojnicima koji svojim zalaganjem i radom Bosnu i Hercegovinu nezaustavno približavaju punopravnom članstvu u NATO-u. Oružane snage su još jednom pokazale da su bolji dio državnih institucija, garant mira i stabilnosti naše domovine”, poručio je Komšić.

Na Manjači je inače učestvovalo više od 800 pripadnika Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH, te vod vojne policije i vod za uništavanje eksplozivnih sredstava.

Vježba je trajala pet dana, a ocjenjivanje je izvršeno po NATO konceptu operativnih sposobnosti (OCC E&F) s ciljem provjere dostignutog nivoa obučenosti pripadnika BGLP-a, te spremnosti i sposobnosti djelovanja u multinacionalnom okruženju po NATO standardima,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh