Vijesti

Drama u Sarajevu: Meho prijetio supruzi pa ga punac, zakačenog za vozilo, vukao deset metara, spasila ga policija

Meho Korać zadobio lakše povrede

Pripadnici policijske uprave Centar Sarajevo jučer su priveli Mehu Koraća ( 27) iz Sarajeva zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu svoje supruge M. B. Incident se desio u strogom centru Sarajeva. Korač se zakačio za vozilo kojim je došla supruga s ocem.

Spasila ga je, kako nezvanično saznaje portal “Avaza”, policija nakon što ga je punac nekoliko metara vukao vozilom.

Danas pušten na slobodu
Kako je za portal “Avaza” potvrdio advokat Duško Tomić, Korać je ispitan nakon čega je danas pušten na slobodu.

Tomić nam je potvrdio da je Korać nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

– Žena s kojom se razvodi došla je jučer kolima s ocem. Meho je došao da preuzeme djecu i navodno je njenom ocu rekao: “Trebao sam vas prošli put pobiti”. Međutim to se utvrdilo da i nije baš tako i ja sam njega izvukao prije deset minuta iz pritvora, odnosno pušten je da se brani sa slobode. Incident se desio jučer iza Centra BBI, Meho je zadobio lake tjelesne povrede, punac je dao gas ničim izazvan i vukao ga jedno deset metara i Meho je završio u Hitnoj – kazao je za “Avaz” Tomić.

Dokazi ne ukazuju da je bilo prijetnji
Advokat Tomić je dodao da nije uvjeren da dokazi koje imaju mogu potvrditi sumnju da je počinjeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti,piše Avaz

– Obavio sam razgovor s tužiocem i dokazi i snimci videonadzora, a tu je bilo i više svjedoka, ukazuju da nema govora o prijetnji- kazao je Tomić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh