Vijesti

Šarović: Nećemo podržati Dodikov prijedlog u NSRS

Šarović kaže da ova odluka vodi u dalju izolaciju Republike Srpske i da SDS na posebnoj sjednici NSRS neće podržati Dodikov prijedlog o pokretanju procedure vitalnog nacionalnog interesa

Zbog namjere srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da onemogući davanje agremana njemačkom ambasadoru doći će u pitanje vizni režim i radne dozvole naših ljudi, a stotine kompanija ostaće bez posla, upozorio je Mirko Šarović, kandidat SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Šarović kaže da ova odluka vodi u dalju izolaciju Republike Srpske i da SDS na posebnoj sjednici NSRS neće podržati Dodikov prijedlog o pokretanju procedure vitalnog nacionalnog interesa.

„Ako bi Dodikov prijedlog prošao međunarodna pozicija Srpske se dramatično pogoršana i ovo nije trenutak za nove krize. Ovo je najgora odluka od onih koji pretenduju da ostanu na vlasti još četiri godine“, navodi Šarović.

On je napomenuo da je Njemačka zemlja sa kojom Republika Srpska ima najveći obim razmjene roba i dobara

„Stotine naših kompanija izvozi u Njemačku, a stotine ih obavlja svoje poslove u toj zemlji. Preko 100 hiljada naših ljudi ima radne dozvole u Njemačkoj i ovaj čin je direktno usmjeren upravo protiv njih“, istakao je Šarović dodajući da je u samo u prošloj godini izvoz iz BiH u Njemačku bio preko dvije milijarde KM.

On je napomenuo da je Dodikova odluka neodgovorna i iz razloga što se ovde ne radi o uskraćivanju agremanu pojedincu, zbog njegove biografije ili nečeg što je loše učinio prema zemlji, kao što je to obično slučaj u diplomatiji.

„Ovaj akt je direktno usmjeren prema Njemačkoj jednoj od najmoćnijih zemlja svijeta, čelnoj zemlji EU, najvećem donatoru i najvećem investitoru u Republici Srpskoj i Bosini i Hercegovini“, kazao je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh