Vijesti

Šta se događa: Otkazani skoro svi Lufthansini letovi iz Njemačke

Zbog jednodnevnog štrajka pilota njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa sutra će otkazati gotovo sve letove, njih više od 800, čime će biti pogođeno više od 130.000 putnika, priopćila je kompanija u četvrtak, piše Index.hr.

Posljedice štrajka mogle bi se osjećati i za vikend. Lufthansini zrakoplovi koji se nalaze u inozemstvu u petak će se vraćati u Njemačku, ali će putnici koji u Njemačkoj presjedaju tek za vikend moći nastaviti put do odredišta.

Štrajkom su pogođeni svi letovi koji polaze iz njemačkih zračnih luka, isključujući letove Eurowingsa, Lufthansine tvrtke kćeri. To je drugi veliki štrajk u samo nekoliko tjedana. Krajem srpnja Lufthansa je zbog štrajka osoblja na zemlji bila prisiljena otkazati više od 1000 letova.

Sindikat pilota za svoje članove traži povećanje plaća od 16 posto, što je uprava dosad odbijala. “Nemamo ni najmanje razumijevanja za aktualni štrajk. Lufthansa je pilotima ponudila više nego povoljan paket”, objavila je uprava.

Piloti Lufthanse spadaju među najbolje plaćene pilote na svijetu. Početnička godišnja plaća iznosi 70.000 eura, a kapetan s višegodišnjim iskustvom na godinu može zaraditi više od 275.000 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh