Vijesti

Zbog SNSD-a i HDZ-a još nema ukidanja akciza na gorivo

Delegati u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH su usvojili izmjene Zakonama o akcizama u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom. Ovim zakonom bi se trebale privremeno ukinuti akcize na gorivo.

Obzirom da je ovaj zakon usvojen u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom on će ići na usaglašavanje zajedničke komisije oba doma parlamenta.

Amandman Dušanke Majkić kojim bi se ograničila primjena ovog zakona na 30 dana glasovima SNSD-a i HDZ-a, a zakon sa amandmanom je jednoglasno usvojen.

Na sjednici se obratio i poslanik iz Predstavničkog doma Saša Magazinović, koji je predlagač ovog zakona, koji je rekao da je prije 173 dana ovaj zakon prošao kroz taj dom.

– Obje entitetske vlade su dale podršku i kazale da raspolažu sa dostatnim sredstvima koje bi mogle pokriti usvajanje ovog zakona. Podsjećam da su cijene goriva, kada je Predstavnički dom usvojio ovaj zakon bila niža nego današnja. Dušanka Majkić je predložila amandman da primjena traje samo 30 dana, a komisija ga je odbila i podržala ovaj zakon u izvornom tekstu. Pozivam da glasate onako kako bi vam sugerisali prijatelji i komšije, jer smatram da je interes svakog građanina da gorivo bude jeftinije do pola marke – poručio je Magazinović,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh