Vijesti

Lana Pudar svečano dočekana u Mostaru: Hvala ljudi!

Najbolja bh. plivačica i evropska prvakinja Lana Pudar stigla je u Mostar, gdje je ispod Starog mosta organiziran svečani doček.

Lana je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu i bronzanu medalju za BiH, a njen uspjeh slavi cijela država.

Brojni građani Mostara su se okupili na dočeku miljenice bh. javnosti i dočekali je ovacijama i dugotrajnim aplauzom.

Prisutnima se obratio Lanin trener i predsjednik kluba “Orka” Damir Đedović.

– Hvala vam od srca. Znači nam strašno puno. Neću puno dužiti, vi ste došli da čujete šta Lana ima reći. Drago mi je što ćemo poslije press konferencije imati priliku da se zahvalimo svima koji su pomogli.

Nadam se da bazen u Mostaru više neće biti tabu tema i da će se sa gradnjom krenuti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar zaslužuje – rekao je Đedović.

Lanina trenerica Alena Ćemalović se također obratila prisutnim.

– 11 je godina kako se družimo s Lanom. I kada smo krenuli s ovom pričom, željeli smo da ovo bude jedna lijepa bh., mostarska priča. Ovo je dokaz da se i kod nas može uspjeti. S nama je i trener Goran iz Banja Luke koji je prije svega moj mentor u plivanju, jedan od najboljih trenera u Evropi i svijetu – rekla je Ćemalović i dodala da ih očekuje odmor, da to Lana zaslužuje, a nakon toga slijedi kvalifikacijski ciklus za OI u Parizu.
Obratio se i bh. trener Goran Grahovac.

“Prvi put samo ispod mosta i osjećam energiju i uživam u ovome. Nakon Lanine trke dobio sam milion poziva i ljudi plakali. Ja to ne razumijem sve gledam kroz štopericu. Drago mi je da ste sretni, ovo je vrijeme za smijeh nije za plakanje. Moja glava je u Paraizu i nadam se da ćemo napraviti ono što želimo”, rekao je Goran Grahovac.

Na kraju se prisutnim obratila i Lana.

“Veliki pozdrav prisutnim, hvala vam na ovom aplauzu, na dolasku. Hvala i medijima, vi ste dosta zaslužni na tome što moj rezultat je ovako odjeknuo i u državi i van nje, hvala za razumijevanje koje ćete imati. Meni je sada prijeko potreban odmor. Malo mi je dosta svega! Ova sezona je bila jako duga i naporna, ali i vrlo, vrlo uspješna. Moram da se zahvalim mojim trenerima, mojoj porodici, svim ljudima koji me podržavaju, svim ljudima koji omogućavaju da idem na pripreme i na takmičenja. Ne živimo u državi koja je u dobrom stanju, znam da je nekada teška finansijska situacija, ali ja nikada nisam osjetila taj problem. Tako da veliko hvala mojim sponzorima, sponzorima mog kluba. Hvala ljudi!, poručila je Lana,pišu Vijesti

Na dočeku su bili i premijer FBiH Fadil Novalić, ministrica Zora Dujmović, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Na organiziranoj press konferenciji prisutnima se obratio Senad Kavelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

Pripreme za novu sezonu počinju već 5. septembra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh