Vijesti

Strašna nesreća: Autobus iz Poljske išao za Međugorje

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A4 održava se konferencija za novinare ispred varaždinske bolnice.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović kazao je kako je jutros u 5.35 Centar 112 dobio prvu informaciju da se na autocesti A4 dogodila strašna prometna nesreća.

Informacija je došla od poljske državljanke, koja je bila u autobusu. Na teren su odmah izašle sve žurne službe, prva je izašla Hitna sa 16 timova, zatim policija i vatrogasci.

Naglasio je da je 11 osoba poginulo, 32 osobe su primljene u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

– Preminula je još jedna osoba koja je primljena na bolničko liječenje, rekao je.

Božinović je istaknuo kako je dosta je putnika s teškim traumama, i to je nešto što treba imati u vidu.

Dodao je da je razgovarao s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, kao i s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom, a on se čuo s poljskim premijerom i izrazio mu sućut, njemu osobno i obiteljima stradalih.

Potpredsjednik Vlade kazao je kako je prema prvim informacijama, autobus krenuo iz mjesta u blizini Varšave, a radi se o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje.

Božinović: Imamo koordinaciju s poljskim predstavništvom u Hrvatskoj

Potpredsjednik Vlade rekao je kako će na toj dionici autoceste tijekom dana biti problema u regulaciji prometa.

– Činimo sve da zbrinemo sve koji su u ovom trenutku u teškom stanju u hrvatskim bolnicama. Imamo koordinaciju s poljskim predstavništvom u Hrvatskoj, dodao je.

Grba-Bujević: Hitna je na mjestu događaja bila za desetak minuta

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević kazala je da je na teren izašlo 16 timova hitne medicinske pomoći.

– Dojava je stigla u 5.35, oni su na mjestu događaja bili za desetak minuta. Šest je pacijenata u bolnici Dubravi, šest na Rebru i šest je na Traumatologiji. 11 je preminuo na licu mjesta, a jedna je preminula naknadno u KBC-u Rebro. Ukupno imamo 43 ozlijeđenih, od toga je 12 poginulih, istaknula je Grba-Bujević.

Teška nesreća dogodila oko 5,40 sati na autocesti u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Varaždinskoj županiji.

S kolnika je sletio autobus poljskih registarskih oznaka. Policija je potvrdila kako je 11 osoba preminulo. Neslužbeno se doznaje kako je ozlijeđeno 34 ljudi.

Sumnja se da je vozač zaspao za volanom, javila je za vijesti HRT-a u 10 sati Danijela Bratić Herceg.

U Varaždin su došli i ministri Davor Božinović i Tomo Medved.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh