Vijesti

Počinje sanacija dijela Memorijalnog centra u Srebrenici

Projekat rekonstrukcije i sanacije objekata Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari je jedan od najznačajnijih projekata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem budžeta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine osiguralo je sredstva za projekat rekonstrukcije bivše fabrike akumulatora u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, javlja Anadolu Agency (AA).

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predstavnik odabranog izvođača radova, uz prisustvo predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Ševketa Hafizovića, potpisali su ugovor o izvođenju radova.

“Projekat rekonstrukcije i sanacije objekata Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari je jedan od najznačajnijih projekata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Samo u toku ove godine implementiramo oko dva miliona KM za tu namjenu. Pored rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora, u toku su radovi i na vanjskom uređenju i izgradnji putne infrastrukture u samom Memorijalnom centru”, kazao je Ramić.

Istakao je kako je završetkom ovog projekta Vlada Federacije BiH zaokružila jednu cjelinu u izgradnji i sanaciji centra.

“To pokazuje našu opredijeljenost da nastavimo s podrškom u očuvanju sjećanja na svako ukopano tijelo u Potočarima, ali i u drugim krajevima naše domovine”, dodao je Ramić.

Institucionalna podrška Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari je garant njegovog opstanka i uspješnog razvijanja, navedeno je u saopćenju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

“Vlada Federacije BiH je najveći investitor u Centru. Završetak rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora nam je od velikog značaja, kako zbog svoje funkcionalnosti, tako i zbog historijskog značaja i sjećanja na period 1995. godine. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u kontinuitetu podržava naš rad, zahvalni smo ministru Ramiću koji je prepoznao važnost realizacije ovog projekta”, rekao je Ševket Hafizović, predsjedavajući Upravnog odbora MC-a.

Zahvalni su i Vladi Federacije na dosadašnjoj podršci od samog osnivanja Memorijalnog centra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh