Vijesti

Spektakularnim vatrometom i bakljadom obilježen 100. rođendan Veleža

Red Army, najvatreniji navijači FK Velež, noćas su u gradu na Neretvi priredili spektakularnu bakljadu i vatromet povodom obilježavanja 100. rođendana svog voljenog kluba.

Spektakularna svečanost kojom je obilježen Veležov zlatni jubilej nije mogla proći bez pirotehnike, koja je “zapalila” nebo iznad Mostara i doslovno ga obojila u crveno.Najviše pažnje svakako je privukla bakljada na Starom mostu, odakle su najvatreniji navijači pružili veliku podršku svom voljenom klubu koji je u godini iza nas osvojio Kup BiH i tako ponovo osigurao nastup u Evropi.

Povodom obilježavanja velikog jubileja mostarskih Rođenih u mjesecu iza nas u gradu na Neretvi održan je niz aktivnosti, među kojima i promocije knjiga i izložbe.Svečana akademija planirana je za večeras u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, a svečanost će biti nastavljena na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata,pišu Vijesti

Inače, Velež je za 100 godina svog postojanja osvojio tri trofeja – dva Kupa Maršala Tita i jedan Kup BiH. Bio je i tri puta viceprvak bivše Jugoslavije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh