Vijesti

I BiH bi trebala dobiti status kandidata, ako ga damo Moldaviji i Ukrajini, moramo i Zapadnom Balkanu da ne izgube povjerenje u nas

Von Cramon je naglasila da bi Bosna i Hercegovina trebala dobiti status kandidata za Evropsku uniju i da bi bi “to predstavljalo nešto”

Viola Von Cramon-Taubadel, izvjestiteljica Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan, i član njemačkog Bundestaga Boris Mijatović u posjeti su Sarajevu. U društvu domaćina, obišli su i Baščaršiju.

Von Cramon je naglasila da bi Bosna i Hercegovina trebala dobiti status kandidata za Evropsku uniju i da bi bi “to predstavljalo nešto”.

“U Evropskom parlamentu uvijek navodimo da, ako Moldavija i Ukrajina dobiju status kandidata, nešto moramo dati i Zapadnom Balkanu, da nije potpuno izgubljeno povjerenje u nas”, izjavila je Von Cramon-Taubadel.

Mijatović je naglasioda prijetnju po BiH predstavljaju secesionističke politike Milorada Dodika (SNSD) i Dragana Čovića (HDZ BiH).

“Sve stranke koje se pridržavaju nacionalističkih principa su prijetnja. Tu je osuda bošnjačkih, srpskih i hrvatskih stranaka zbog politike koja slijedi samo nacionalističko razmišljanje. Vjerujemo da je nacionalističko razmišljanje put ka odvajanju”, izjavio je Mijatović.

Evropska delegacija posjetit će i Banju Luku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh