Vijesti

Dodik nakon sastanka sa Lavrovom: Akcenat bio na ulaganjima u RS

Dodik je istakao da je Lavrov potvrdio da tema o gasovodu nije skinuta sa dnevnog reda

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je danas u Sankt Petersburgu razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom o mnogim važnim pitanjima, a akcenat je bio na ulaganjima u RS.

Dodik je istakao da je Lavrov potvrdio da tema o gasovodu nije skinuta sa dnevnog reda.

– Treba da nađemo načine kako ćemo nastaviti taj projekat, kao i onaj koji se odnosi na tečni gas, a razvijali smo ga sa “Gaspromom” u Zvorniku gdje su već riješeni lokacijski poslovi i nabavljena oprema – rekao je Dodik za RTRS.

On je naglasio da samo preostaje da se sve ovo kompletira.

– Smatramo da je sasvim normalno i potrebno za nas, našu privredu i stanovništvo da obezbijedimo nesumnjive izvore snabdijevanja i u tom pogledu apsolutna je naša podrška svim tim projektima i želimo da to nastavimo – naglasio je Dodik.

On je napomenuo da je na sastanku razgovarano i o izgradnji rusko-srpskog hrama u Banjoj Luci, te da je iskazana spremnost da se u nekoj fazi Rusija uključi u finalizaciju izgradnje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh