Vijesti

Vojin Mijatović će biti kandidat SDP-za Predsjedništvo BiH iz RS-a

Kandidat Socijaldemokratske Partije za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske bit će Vojin Mijatović.

Vojin Mijatović - nap.ba

deja o njegovoj kandidaturi za ovu poziciju postoji već neko vrijeme. Kandidatura je razmatrana u više stranačkih organa, a sutra će SDP na press konferenciji i zvanično objaviti svoju odluku.

“Predsjedništvo SDP-a je dalo zeleno svjetlo za kandidata za Predsjedništvo BiH iz RS-a i izgledno je da će to biti Vojin Mijatović”, potvrdio je za Klix.ba sekretar stranke Elvir Karajbić.

Mijatović će se u utrci za Predsjedništvo BiH zasigurno boriti sa SNSD-ovim i opozicionim kandidatom, međutim njihova imena još uvijek nisu javno objavljena. Svoju kandidaturu iz Republike Srpske do sada je najavio samo lider DNS-a Nenad Nešić međutim upitno je da li će uspjeti da skupi potrebne potpise za kandidaturu.

Do sada je kandidaturu za Predsjedništvo BiH zvanično objavio samo Denis Bećirović ispred SDP-a, a zasigurno je da će kandidat biti i Željko Komšić koji je to kazao u više televizijskih gostovanja. Također je vrlo očigledno da će kandidat za člana iz bošnjačkog naroda biti i Bakir Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh