Vijesti

Đajić otkrio sadržaj prijeteće poruke upućene UKC-u RS

Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske za N1 otkrio je sadržaj poruke koju su jutros dobili u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Jutros smo dobili mailom prijeteću poruku “Nevjernici će eksplodirati, Allah je veliki”, kazao je Đajić.

Nije bilo panike i Đajić je rekao da ništa im nije bilo sveto pa ni sinoć rođene bebe i da su trenutno zaposlenici ostali sa vitalno ugroženim pacijentima.

“Položili smo još jedan ispit koji nismo učili na fakultetu i kojem se nismo nadali. Dostojanstveno su napustili prostore i sačekali. Ovdje niko nije bio ugrožen na prijetnju životima naših radnika i pacijente. Znači, nismo ostavili pacijente same”, naveo je Đajić.

Brzo se pregleda UKC RS, kazao je Đajić i ponovio je osudu povodom ovih napada kako na zdravstvene ustanove ali i obrazovne institucije.

Zeljković: Završen policijski pregled

Policija je završila pregled urgentnog centra UKC-a Srpske i mi nastavljamo sa radom, izjavila je načelnica Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Slavica Zeljković za RTRS.

Zeljković je naglasila da su nakon jutrošnje dojave o bombi u UKC-u RS evakuisani pacijenti i radnici i da je situacija bila pod kontrolom.

– Preduzeli smo mjere da sve prođe bez panike i gužve. Ovo je još jedan od niza brutalnih napada na zdravstveni sistem – rekla je Zeljković.

Podsjećamo, rano jutros na zvanične e-mail adrese UKC-a RS stigle su dojave o postavljenom eksplozivu,prenose Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh