Vijesti

Sir Peach i direktor OSA-e razgovarali o sigurnosnoj situaciji u BiH

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Sir Stuart Peach posjetio je danas Obavještajno-sigurnosnu agenciju Bosne i Hercegovine i sastao se sa generalnim direktorom Agencije Osmanom Mehmedagićem.

Osman Mehmedagic i Sir Stuart Peach - OSA BiH

Peach i Mehmedagić su, između ostalog, razgovarali i o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

“Na sastanku je istaknuta važnost mira i stabilnosti u našoj zemlji i regionu. Tokom razgovora Peach je još jednom naglasio da Velika Britanija čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, vladavinu prava i demokratske vrijednosti. Mehmedagić je istakao dobru saradnju sigurnosnih agencija Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, te se zahvalio Peachu i Vladi Velike Britanije na angažmanu i podršci koju nedvosmisleno pružaju Bosni i Hercegovini i njenim institucijama”, navodi se u saopštenju. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh