Vijesti

Novak Đoković otkrio čega se pribojava na Rolan Garosu

Rolan Garos počinje 22. maja, a uz Đokovića i Rafael Nadal važi za velikog favorita

Srbijanski teniser Novak Đoković govorio je na press konferenciji o nastupu na Rolan Garosu koje ga uskoro očekuje.

Đoković ove godine brani titulu u Parizu i neće imati lagan posao.

Rolan Garos počinje 22. maja, a uz Đokovića i Rafael Nadal važi za velikog favorita.

– Ako pričamo o šljaci i Rolan Garosu, Rafael Nadal uvijek mora da bude vaš glavni favorit. Alkaras (Alcaraz) je fenomenalan, a tu sam i ja u konkurenciji za titulu na Rolan Garosu. Svjestan sam da svi žele da ga osvoje, ali vjerujem u sebe. Osvajao sam ga ranije i znam šta je potrebno da to uradim ponovo, rekao je Đoković.

O uslovima igre na šljaci rekao je:

– Šljaka je veoma zahtjevna podloga, moraš mnogo da se trudiš kako fizički tako i mentalno i emocionalno i svi to znaju. Uvijek mi je bilo potrebno nekoliko turnira da bih se prilagodio igranju na šljaci i potrebni nivo sam dostigao u Rimu. Trenirao sam protiv desnorukih igrača, a igrat ću protiv ljevorukih, tako da je to otežavajuća okolnost, rekao je najbolji teniser svijeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh