Vijesti

Troškovi drastično skuplji: Koliko košta odlazak na hadž? Rijaset utvrdio ovogodišnju cijenu

U obrazloženju se navodi kako je cijena utvrđena nakon temeljite analize svih troškova i uvažavanje činjenice da je došlo do velikog povećanja cijena smještaja, unutrašnjeg prijevoza i taksi-usluga u Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini utvrdila je da cijena ovogodišnjeg odlaska na hadž iznosi 12.000 konvertibilnih maraka.

Ovakvu odluku donio je Rijaset na današnjoj 8. vanrednoj sjednici posvećenoj organiziranju ovogodišnjeg hadža, održanoj pod predsjedavanjem zamjenika reisul-uleme Enes-ef. Ljevakovića.

U obrazloženju se navodi kako je cijena utvrđena nakon temeljite analize svih troškova i uvažavanje činjenice da je došlo do velikog povećanja cijena smještaja, unutrašnjeg prijevoza i taksi-usluga u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog za imenovanje rukovodstva hadža, te vodičke i ljekarske službe.
Također, razmatrane su ponude i odabran avio-prijevoznik hadžija, te usvojene ponude za smještaj hadžija u Mekki i Medini, objavila je agencija Mina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh