Vijesti

Ispovijest povrijeđenog iz mostarske bolnice: Kada su saopćili majci da joj je kćerka preminula uslijedio je šok!

Počeo sam trčati niz stepenište kuće u kojoj smo smješteni, u gradu Čapljina, priča Semir Kasumović

Zaspao sam, a oko 22 sata probudio me jak zemljotres usljed čega sam skočio iz kreveta i počeo trčati niz stepenište kuće, riječi su kojima počinje svoju ispovijest iz mostarske bolnice Semir Kasumović za portal 072info.

Podsjetimo, zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richterovoj skali zabilježen je večeras s epicentrom u Stolcu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Posebno težak trenutak
Kako priča Kasumović, koji je iz Čapljine, on se povrijedio dok je trčao iz kuće.

– Počeo sam trčati niz stepenište kuće u kojoj smo smješteni, u gradu Čapljina. Prilikom trčanja niz stepenice sam pao, otišao sam u hitnu u Čapljini, odakle su me uputili za Mostar – govori on.

Ipak, posebno je težak trenutak bio kada je svjedočio da javljaju porodici da je njihova kćerka preminula usljed povreda.

– Ovdje zatičem porodicu poginule djevojke koja još nije imala pojma o njenoj smrti. Nedugo zatim su obavijestili majku, koja je i sama povrijeđena. Onda je nastao pravi šok – priča Kasumović.

Lakše povrede
Na sreću, govori na kraju ispovijesti, nije zadobio teže povrede zbog kojih bi morao biti hospitaliziran.

– Snimio sam nogu, ustanovili su da mi je pukla peta i upravo čekam da mi stave gips, nakon čega ću vjerovatno biti pušten na kućno liječenje – završava svoju ispovijest Kasumović.

Inače, a prema zvaničnim informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, zemljotres koji je večeras uzdrmao BiH jačine je 5,6 stepeni po Rihteru, te je peti najjači zemljotres zabilježen na tlu naše države te najjači u posljednjih 50 godina,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh