Vijesti

Džaferović osudio prijetnje smrću upućene Schmidtu na skupu u Banjoj Luci

Pozivam policijske agencije da privedu i procesuiraju lica koja su izrekla prijetnje smrću visokom predstavniku, rekao je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Šefik Džaferović - Blogspot.com

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je prijetnje smrću visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu, izrečene danas na skupu u Banjoj Luci, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Najsnažnije osuđujem prijetnje smrću koje su na današnjem političkom skupu SNSD-a izrečene visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu. Prijetnje upućene Schmidtu skandaloznije su time što su izrečene u neposrednom prisustvu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika”, kazao je Džaferović te dodao:

“Pozivam policijske agencije da privedu i procesuiraju lica koja su izrekla prijetnje smrću visokom predstavniku”.

U Banjoj Luci danas je održan skup pod nazivom “Sloboda” koji je organizirala Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o suspendiranju primjene Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Skupu su prisustvovali najviši predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uključujući i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu entiteta RS-a Željku Cvijanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh