Vijesti

EKSPLOZIJA U POLJSKOM RUDNIKU, POGINULA 4 RUDARA

Četvorica rudara su poginula, a sedmorica su ranjena u eksploziji u rudniku ugljena na jugu Poljske, za koju je vlasnik rudnika rekao da je vjerojatno bila eksplozija metana.

Poljska, - Hayat

Vlasnik JSW-a rekao je da se eksplozija u rudniku ugljena Pniowek dogodila ubrzo nakon ponoći na dubini od 1000 metara. U to vrijeme na tom su se području nalazila ukupno 42 rudara, od kojih je 21 prevezen u bolnicu.

Vrlo tužna vijest – napisao je zamjenik premijera Jacek Sasin na Twitteru.
Četvorica rudara poginula su od posljedica eksplozije u rudniku Pniowek. Traje potraga za još sedmoricom. Priključujem se molitvama obitelji rudara – napisao je.

Većina povrijeđenih zadobila je opekline, rekli su liječnici novinarima.

JSW je rekao da u spašavanju sudjeluje 13 ekipa, ali da su napori privremeno prekinuti.

Akcija spašavanja je privremeno obustavljena dok se barijera od prašine, koja štiti bazu od eksplozije metana, ne obnovi – navodi se u priopćenju tvrtke prenosi “Hayat“.

Dodaje se da obiteljima stradalih rudara pomažu psiholozi. Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je da su njegove “misli i molitve” s obiteljima rudara i da će otputovati na to područje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh