Vijesti

Kijev: Slovensko diplomatsko predstavništvo skinulo zastavu ispred zgrade jer je slična ruskoj

Pripadnici Zbora narodne garde, a kasnije i policije i pitali su otpravnika poslova Slovenije u Ukrajini mogu li “privremeno ukloniti slovensku zastavu jer je previše slična ruskoj”

Slovenski otpravnik poslova u Kijevu Boštjan Lesjak rekao je da je dva dana nakon dolaska u ukrajinski glavni grad morao skinuti slovensku zastavu ispred ulaza u zgradu slovenskog veleposlanstva jer je slična ruskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Lesjak, čijim je dolaskom slovensko veleposlanstvo u Kijevu nastavilo s radom nakon ruske invazije na Ukrajinu, podigao je slovensku zastavu po dolasku ispred veleposlanstva, ali ona danas više ne visi.

“Kad smo stigli u Kijev, bilo je dosta vjetrovito, a kada smo ponosno podigli slovensku i europsku zastavu natrag, one su se vijorile na vjetru”, rekao je Lesjak.

No, kada je vjetar nakon dva dana utihnuo, zastave su se spustile na stup, a prema Lesjaku, slovenska zastava je podsjećala na rusku.

Kako je objasnio, do njega su došli pripadnici Zbora narodne garde, a kasnije i policije i pitali ga mogu li “privremeno ukloniti slovensku zastavu jer je previše slična ruskoj”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh