Vijesti

Erdogan i Putin dogovorili da naredna runda rusko-ukrajinskih pregovora bude u Istanbulu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putinom naglasio je neophodnost što skorijeg proglašenja prekida vatre, mira i poboljšanja humanitarne situacije u regiji

Istanbul
Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan u razgovoru s ruskim liderom Vladimirom Putinom dogovorio je da se naredni sastanak pregovaračkih delegacija Rusije i Ukrajine održi u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Direkcije za komunikacije pri Uredu turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Putin telefonski razgovarali o aktuelnoj situaciji i pregovorima u vezi sa ratom između Rusije i Ukrajine.

U saopćenju se navodi da je Erdogan tokom razgovora naglasio neophodnost što skorijeg proglašenja prekida vatre, uspostave mira i poboljšanja humanitarne situacije u regiji.

Erdogan je poručio da će Turkiye i dalje pružati svu potrebnu podršku u tom procesu.

U saopćenju se navodi i da su Erdogan i Putin saglasni da se naredni sastanak pregovaračkih delegacija Rusije i Ukrajine održi u Istanbulu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh