Vijesti

Predmet sličan mini pronađen u moru sjevereno od Istanbula

Turske vlasti upozorile su danas brodove na “predmet sličan mini” , koji je uočen kako pluta sjeverno od Istanbula u blizini Crnog mora, nekoliko dana nakon što je Rusija upozorila na plutajuće mine iz ukrajinskih luka.

Rusi u Ukrajini - Pixabay

“Specijalni tim je obezbijedio objekat i počeo sa njegovim deaktiviranjem”, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane na Tviteru, prenosi Rojters.

Tursko ministarstvo odbrane kasnije je saopštilo je da je objekat “nalik mini neutralizovan” na sjevernom ulazu u Bosforski moreuz.

Ribari su prvi uočili objekat u blizini pristaništa u Bosforskom moreuzu i prijavili ga Obalskoj straži, rečeno je Rojtersu u turskoj Direkciji za obalsku bezbjednost.

Portparol direkcije potvrdio je izvještaje turskih medija da su vlasti izdale radio obavještenje brodovima da je predmet navodno “u obliku lopte sa izbočinama nalik šiljcima” i da je u pitanju “vjerovatno mina”.

Turska dijeli crnomorske granice sa Rusijom i Ukrajinom.

Nakon početka ruske specijalne operacije, Ratna mornarica Ukrajine postavila je oko 420 mina na prilazima lukama u Crnom moru i nije isključena mogućnost da ih struje odnesu u Bosfor i dalje u mora, saopštila je ranije Federalna služba bezbjednosti Rusije (FSB).

Kijev je ove navode odbacio kao dezinformaciju i pokušaj zatvaranja dijelova mora, navodi Rojters. prneose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh