Vijesti

BIJELA KUĆA UPUTILA DEMANT: BIDEN NIJE POZVAO NA PROMJENU VLASTI U RUSIJI

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je danas da je ruska agresija na Ukrajinu prijetnja koja bi mogla poremetiti globalnu sigurnost te da se svjetske demokratije moraju pripremiti za dugu borbu protiv autokratije.

Biden u Poljskoj - Reuters

Zapad je sada snažniji i ujedinjeniji nego što je ikada dosad bio – rekao je Biden obraćajući se stotinama okupljenih poljskih dužnosnika, studenata i članovima osoblja američke ambasade.

Ova borba neće biti dobivena u nekoliko dana ili mjeseci. Moramo se naoružati za dugu borbu koja nam predstoji – rekao je Biden u govoru u Kraljevskom dvorcu u Varšavi te potom poručio Ukrajincima: “Mi smo uz vas”.

Na Bidenovu izjavu “Zaboga, ovaj čovjek ne može ostati na vlasti” gdje je mislio na Putina, brzo je reagirao i glasnogovornik Kremlja, rekavši da nije na Bidenu da bira ko će biti predsjednik Rusije. prneosi “Hayat“.

Ruskog predsjednika biraju Rusi – rekao je.

Bijela kuća pojasnila je da Biden nije pozvao na smjenu režima nego da je njegova poenta bila da se Putinu “ne smije dopustiti da vrši vlast nad svojim susjedima ili regijom.

On nije razgovarao o Putinovoj moći u Rusiji ili o promjeni režima – rekao je američki dužnosnik, prenosi Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh